Avioero

Ihmiselämän yksi vaikeimmista asioista on avioero. Useimmiten eroon päädytään vasta, kun ponnistelut yhteiselämän jatkamiseksi osoittautuvat tuloksettomiksi.

Avioero aiheuttaa poikkeuksetta taloudellisten menetysten lisäksi suurta huolta osapuolissa. Yksinäisyyden tunne, tietämättömyys tulevasta, huoli taloudellisista seurauksista, muuttunut sosiaalinen tilanne hämmentävät osapuolia. Ainakin toiselle osapuolelle tilanne tulee usein lisäksi yht´äkkisenä shokkina.

Tässä tilanteessa on tärkeää saada apua osapuolten käytännön ja taloudellisten asioiden järjestykseen saattamiseksi. Taloudellisten asioiden ja lapsia koskevien huoltajuuden ja asumisen järjestäminen mahdollisimman nopeasti auttaa edes vähän uuden elämän suunnan löytämisessä.

Me olemme Sinua varten auttamassa näissä asioissa.

Avioeron ja rekisteröidyn parisuhteen purkamisen hakeminen

Avioliiton purkamista puolisot voivat hakea joko yhdessä tai niin, että vain toinen puoliso toimii hakijana. Hakemusprosessi on kaksivaiheinen. Avioeroon voidaan tuomita vasta vähintään kuuden kuukauden harkinta-ajan jälkeen. Vaatimus on tehtävä kuitenkin ennen kuin vuosi on kulunut harkinta-ajan alkamisesta. Puolisoilla on oikeus saada avioero ilman harkinta-aikaa, jos he ovat asuneet erillään keskeytyksettä viimeiset kaksi vuotta. Rekisteröidyn parisuhteen purkamisesta on voimassa, mitä avioliittolaissa säädetään avioerosta.

Avioeron yhteydessä käräjäoikeuden ratkaistavaksi voidaan saattaa elatusavun suorittaminen, lapsen huolto ja tapaamisoikeus sekä yhteiselämän lopettaminen ja se, kumpi puolisoista saa toistaiseksi jäädä asumaan yhteisenä kotina käytettyyn asuntoon.

Avioerohakemuslomakkeen voit tulostaa täältä.

Jos olet epävarma lomakkeen täyttämisestä, soita maksuttomaan neuvontaamme (puh. 040 1366 433, ma-pe 9-11).

Aventura Legal Oy

Varatuomari Hannu Joensuu
Oikeustieteen maisteri Teemu Joensuu

Kemi - Alajärvi

Puh. 050 - 65 321

laki@aven.fi

Palvelumme

  • avioehtosopimus
  • keskinäinen testamentti
  • lahjakirja
  • sopimus avioeron varalta
  • ositus avioerossa
  • avioeroon ja ositukseen liittyvät ristiriidat
  • osituksen moite
  • lasten huolto-, asumis- ja elatusapuasiat
  • maksuton lakineuvontapalvelu vastauspalvelunumerossa 040 1366 433 maanantaista perjantaihin klo 9-11 Voit lähettää meille kysymyksesi myös yhteydenottolomakkeella.